News

Studio

Calendar

Kristoffer Grip – Oskar Lord Kristoffer Bennet Grip, Vernissage 6:e juni.

Han uppenbarade sig första gången i en dröm. Med långt svart hår, mörk kostym och rökandes svarta cigarrer av märket Phoenix Flavour var Lord Bennet där för att stanna. Sedan dess har han varit en lika mycket en del av Kristoffer Grips idévärld som Kristoffer Grip är en del av Lord Bennet.

I utställningen Oskar Lord Kristoffer Bennet Grip har den dekadente Bennet utvecklats från en oväntad uppenbarelse till en karismatisk persona, skapad utifrån Grips medvetande, hans tankar och intryck. Vem som skapar vad av de två är sedan länge oklart då deras karaktärer ingått ett näst intill symbiotiskt förhållande.

Genom Oskar Lord Kristoffer Bennet Grip, en installation fylld av videoverk, kolteckningar och texter, tar Grip med betraktaren till en alldeles ny värld signerad Bennet. Det är en spelplats tillsynes fri från förankringar till vår egen värld men ändå snubblande lik på något sätt.

Kristoffer Grip är född 1984 i Stockholm, som ett av sex syskon. Han har studerat praktisk filosofi, utbildat sig på Nyckelviksskolan och Gerlesborgsskolan och är från och med hösten 2008 antagen vid Umeå Konsthögskola. Grip är frontman i industri-punkbandet Agent Side Grinder. Oskar Lord Kristoffer Bennet Grip är hans första separatutställning.

Vernissage fredag 6:e juni 18 21.
Öppettider:
6 juni- 15 juni
lördag- söndag 12- 17
onsdag- fredag 16- 19

2008-06-02