News

Studio

Calendar

Bokrelease på Rönnells för r+n=m

Välkomna på utgivningskalas för Sofie Grevelius bok r+n=m, söndagen den 18 april, 14-17 på Rönnells Antikvariat.

bok förlag släpper r + n = m, 17 ark förpackade i en 30x40x3 cm stor ask i en limiterad utgåva om 300 exemplar.

Grevelius bok r + n = m rör sig i gränslandet mellan poesi och bild, textur och innehåll. Den är ett tyst samspel mellan ords betydelser och hur de ser ut. Tillsammans tecknar de 17 arken en grafisk världsbild. Arken är onumrerade och vi får själva pussla ihop ordningen.

Sofie Grevelius leker med gränserna mellan synen, tankarna och språket. Vi får följa med i hennes associationer, där skillnaden mellan att vela och veta ibland bara är ett streck. Orden i r + n = m blir porträtterade och meningarna blir till bilder som stannar kvar långt efter att vi stängt asken.

Sofie Grevelius är född 1981 och utbildad vid Central Saint Martins i London. För närvarande verksam i Stockholm. Under våren 2010 har hon ställt ut på Galleri Mors mössa i Göteborg och Galleri 5 I Lund. Bok förlag är ett nystartat bokförlag från Malmö som vänder ut och in på sättet att ge ut böcker.

2010-04-08