News

Studio

Calendar

En Studie För Lapis Rubis – Joel Danielsson

 

 

Detroit önskar dig varmt välkommen till vernissagen för

En Studie För Lapis Rubis

En utställning av Joel Danielsson.

Fredagen den 2 december, mellan klockan 18 – 22.
Utställningen har öppet 2/12 – 4/12, kl 12 – 17.

I EN STUDIE FÖR LAPIS RUBIS har Joel Danielsson låtit sig undersökt det rika symbolspråk som går att finna bland de alkemistiska etsningar och träsnitt som producerades i stora mängder kring 15, 16 &1700 talets Europa. Etsningarna kan ses som kartor med sina beskrivningar över de alkemistiska processerna, alltid på väg mot det slutgiltiga målet; Lapis Rubis. I en önskan att hålla de oinvigda borta från deras kunskap användes ett sofistikerat symbolspråk, varje alkemist med sin egen prägel, i de grafiska trycken. I detta dunkel är det lätt att snåra in sig i och vira bort sig. Men vart man än hamnar är det svårt att inte låta sig fascineras över denna önskan att få den totala insikten över naturen.
Med sin konst har Joel Danielsson studerat och mediterat över dessa etsningar och träsnitt i en önskan att få en djupare förståelse för de symboler och processen som helhet. Resultatet; en serie kollage, akvareller och ett ljudlandskap som nu kommer kunna beskådas och höras på Galleri Detroit.

Välkomna!

 

facebook event

www.joeldanielsson.com

2011-11-29