News

Studio

Calendar

GESTALTANDE FOTOGRAFI PÅ DETROIT

 

Detroit önskar dig varmt välkommen till

GESTALTANDE FOTOGRAFI PÅ DETROIT
Fotoskolan, Gamleby

VERNISSAGE 25 MAJ KL: 18-21

Fotografering är så vanligt idag att det nästan tränger vår hud och omärkligt blir en del av vår varelse. Men fotografi kan också vara ett sätt att uttrycka något högst eget. De fotografer som nu ställer ut på Detroit Gallery har alla gemensamt att de besitter förmågan att uttrycka djupt personliga känslor och förnimmelser genom visuellt berättande.

Arbetena är ibland mycket personliga med intensiva och smärtsamma känslor. Andra har uttrycket av att vara en samling utifrån något subjektivt intresse medan andra
visar omständigheter, kulisser, händelser, minnen, tillstånd, ögonblick som liksom slingrar sig likt en vinranka runt en karusell som snurrar fort, fort.

Kanske kan man säga att gestaltande fotografi handlar om att göra ett självporträtt, eftersom man inte kan fotografera utan att reflektera tillbaka det egna jaget, ett eko, som en fladdermus som sänder ut en signal som kommer tillbaka med en bild.

Samtliga konstnärer studerar fotografi vid Fotoskolan i Gamleby. Det här är deras slututställning efter ett år av studier.

De som ställer ut är: Christian Göran – Hanna Monola – Rio Le – Sara Linderoth – Andrea Warbrant – Siri Denman – Agnes Hebert Jagrelius – Elsa Hildebrandt – Daniel Hansen – Mia Olofsson – Elisabeth Ström – Louise Nevander – Linn Granlund – Cristina Mata – Tilda Wennerstål – Emma Sandström

Utställningen pågår 25 maj – 26 maj 2012.

Vernissage Fredag 25 maj kl 18-21.

Öppettider Lördag Kl 12-17.

Detroit Gallery
Roslagsgatan 21
113 55 Stockholm

2012-05-20