News

Studio

Calendar

(IN THE) COMPANY OF STRANGERS no°3

1 SEPTEMBER
KL 19-22
KOM I TID!

Galleri Detroit Stockholm
Roslagsgatan 21
T-bana: Odenplan/ Rådmansgatan

<<<<<<

Tredje delen i en serie kvällar där Gavois/Germain bjuder in performance-/ scenkonstnärer att använda rummen på Galleri Detroit Stockholm.

Deltagande konstnärer (okronologiskt):

IRINA ANUFRIEVA
ALEXANDER ALVINA CHAMBERLAND
GABRIEL BOHM CALLES i samarbete med MARIE GAVOIS

>>>>>>

SOMMAREN ÄR ÖVER
Performance by Irina Anufrieva
Concept Irina Anufrieva and Joanna Bodzek

<<<<<<

ALEXANDER ALVINA CHAMBERLAND läser från sitt skrivprojekt med arbetsnamnet “Bitchslutcuntfaggotladyboy” (svenska), samt presenterar performance-verket “ART IS NOT A PLACE FOR POWER FOR PASSIVITY FOR POLITENESS or NO YOU CAN NOT CUT OFF MY HEAD AND FACE-FUCK ME or DEATH IS THE RIVER WHEN IT MEETS THE SEA.”

I want to have the freedom of saying things without connection as a profound way of reaching you. I wish some things could be casual, though I have no tools for that. Aloneness can create an extra dimension of intensity in a person – I am trying to fit the world inside my head and I wonder is our cup of blood STILL only half full???!!!!

Alexander Alvina Chamberland är en genderqueer femme-inistisk performance poet född och uppvuxen i Norra Kalifornien, men med bas i Stockholm, som uppträtt på scener runt om i Europa och USA. Hen är också medlem i performancekollektivet TIR som nyss avslutat en kortare residens i Istanbul. Hens texter och performances utgår från hens egna erfarenheter som queer, könsöverskridare, femme och (a?)social knäppis. Syftet är att SPRÄNGA HELA SKITEN(??????) och skapa en ny verklighet där ALLA(????????) våra crazies kan få ta plats istället för att döljas. FUCK STIGMATISERING! FIRA ALLA SOM MISSLYCKAS – ATT MISSLYCKAS ÄR OFTA DET MEST SYSTEMFÖRSTÖRANDE SOM FINNS – OCH ATT INTE SKÄMMAS FÖR DET – KAPITALISMEN SKÄLVER NÄR VI SLUTAR SPRINGA EFTER VÅR EGEN SVANS I JAKT PÅ ATT VARA LYCKAD. Mot nya mål!!! Största förebilder: Diamanda Galás och Elfriede Jelinek.

<<<<<<

GABRIEL BOHM CALLES
http://gabrielbohmcalles.com/

MARIE GAVOIS
https://vimeo.com/mariegavois

>>>>>>

mer info kommer upp!

>>>>>>

valfri summa entré

billig bar
-cash is queen!

fb-event

BIENVENU!!

2013-08-27